DE EERSTE TRANCHE VAN MUSIC SUPPORT GELDERLAND LEGT BEHOEFTE BLOOT

Logo-Poppunt-Gelderland-onder-elkaar - 025 Arnhem Nijmegen

DE EERSTE TRANCHE VAN MUSIC SUPPORT GELDERLAND LEGT BEHOEFTE BLOOT

Maar liefst 79 aanvragen in 6 weken tijd. Dat is de overweldigende respons op de eerste tranche van Music Support Gelderland, de regeling die door Poppunt Gelderland i.s.m. het Prins Bernhard Cultuurfonds is opgezet. De externe commissie heeft in december de eerste 9 toekenningen bekend gemaakt.

Imke Loeffen van Poppunt Gelderland is blij met de vele reacties. De start van de pilot maakt duidelijk dat de behoefte groot is. “Maar ook als je geen toekenning hebt gekregen, kunnen we veel muzikanten helpen met praktische adviezen en inhoudelijke feedback.”

Bescheiden bedrag met een grote impact
Het bedrag dat wordt toegekend is maximaal 1.000,-. Dat lijkt bescheiden maar heeft in dit segment van de doelgroep een grote impact. Het is dát steuntje in de rug waardoor een stap kan worden gemaakt naar en betere kwaliteit, een online presentatie of de productie van een EP, waarmee je je act kunt profileren.

In het najaar loopt de pilot af en zal gekeken worden naar het effect. Ondertussen zijn er ook al andere regio’s ge├»nteresseerd om een dergelijke regeling voor popmuzikanten op te zetten.
Meer weten: Poppunt Gelderland